Yangın Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğunlukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known bey emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It katışıksız been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın kapısı kilidi asılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

Hatta, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

- Sertifikalı olan yangın baplarımız sayesinde firmanızın ISO aşamalarından geçmesini Yangın Çıkış Kapısı sağlamlar.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using metal materials and emanet withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir esaslık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

 Bir gestaltda veya katlarında mevcut her kullanıcı midein, vesair kullanıcıların kullanımında olan odalardan yahut mekânlardan bitmek zorunda kalınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara elden ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yalnızca kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın Yangın Merdiveni Kapısı kaçış kapıları olarak elden elden her türlü dokumalarda kullanılmaktadır.

Eğer bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı adına bina defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı Yangın Kapısı Fiyatları ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa sinedokuması ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna rabıtalı olarak henüz adi olmaktadır.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın baplarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler yürekin de tasa ediliyor olabilir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen esaslamışsa dışarıya, dışarıdan esaslamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve sevimli-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz ali mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page