Bir İnceleme Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Merdivenin rahatliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında kişi ve dünyalık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca mualla ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış yanüne akıllıca ürkü bar kolu bulunmasıdır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve tütün sızdırmaz özellikleri sarhoş olmak zorundadır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha düzgün uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında tütün ve alevlerin gayrı alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür bapların en yüce kazanımı kötü sızdırmaması ve muayyen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama şeşna aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Kanat skorsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara derece nitelikli bir yangın kapısı malzeme ile strüktürlacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de kötüı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde güvenli âlem oluşturur.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir derece da, nitelikli bir yangın kapısının henüz erdemli bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve henüz az tamir gerektirir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın bapları kullanma vadiına bakarak, rengine gereğince evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan sistem sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini onat görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler bakış önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page